ua en ru

Fitch підтвердило рейтинги іпотечних облігацій Приватбанку

Fitch підтвердило рейтинги іпотечних облігацій Приватбанку фото: рейтингове агентство Fitch

Рейтингове агентство підтвердило рейтинг єврооблігацій на рівні BB-sf зі стабільним прогнозом

Агентство Fitch підтвердило рейтинг сек’юритизованих іпотечних облігацій ПриватБанку, що на 5 позицій вищий від рейтингу України. Про це повідомляє прес-служба Приватбанку.

Рейтингове агентство Fitch підтвердило рейтинг єврооблігацій класу Вемітента Ukraine Mortgage Loan Finance № 1 plc., випущених у рамках угод ПриватБанку щодо сек’юритизації іпотечних кредитів, на рівні BB-sf зі стабільним прогнозом.

Як повідомляється в офіційному зверненні Fitch, підтвердження рейтингу облігацій ПриватБанку на п’ять значень вище від рейтингу суверенних облігацій України (RD) пов’язане з формуванням банком резервного фонду, що перевищує зобов’язання за облігаціями. Згідно з методологією Fitch, на ринках, що розвиваються, рейтинг окремих емітентів у виняткових випадках може бути встановлено вище, ніж суверенний рейтинг.

Також Fitch повідомило, що буде переглянуто та оновлено довгостроковий валютний РДЕ ПриватБанку після завершення процедур реструктуризації його єврооблігацій.

Нагадаємо, чистий прибуток "Приватбанку" з початку 2015 р. склала 89,86 млн грн. Про це повідомляє прес-служба фінустанови.