ua en ru

Fitch підтвердило рейтинги дефолту емітента Києва на рівні ССС

Fitch підтвердило рейтинги дефолту емітента Києва на рівні ССС Фото: Fitch Ratings

Агентство очікує, що фінансові можливості міста залишаться нестійкими в середньостроковій перспективі

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента міста Києва в іноземній і національній валюті на рівні CCC. Про це повідомляє прес-служба агентства.

У повідомленні також йдеться, що підтверджено національний довгостроковий рейтинг міста на рівні ВВВ - (ukr) з прогнозом "стабільний" і рейтинги пріоритетного боргу міста на рівні CCC і BBB(ukr).

Рівень рейтингу ССС говорить про можливість дефолту, тоді як ВВВ - про гарну кредитоспроможності і низьких на даний момент очікуваннях ризику дефолту.

За очікуваннями агентства, фінансові можливості міста залишаться нестійкими в середньостроковій перспективі.

Нинішні значення рейтингів відображають крихкий податково-бюджетний потенціал міста, а також ризик рефінансування, пов'язаний з внутрішніми облігаціями з погашенням в 2016 р. На рейтингове рішення також вплинули обмежений доступ до ринків боргового капіталу і волатильна макроекономічне середовище в країні.

За станом на 11 березня 2016 року боргові зобов'язання міста склали 2,3 млрд гривень.

В майбутньому на рейтинги міста можуть негативно вплинути зміни здатності і готовності міста рефінансувати або погашати свої внутрішні облігації. Позитивно на показник могли б вплинути підвищення суверенного рейтингу з скороченням тиску в плані рефінансування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Fitch Ratings поки зберегло прогноз росту ВВП України у 2016 році на 1% при обмінному курсі долара в 25 гривень у поточному році.