ua en ru

Fitch підтвердило рейтинг Греції на рівні В- зі "стабільним" прогнозом

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинг Греції на рівні В-. Прогноз по рейтингу - "стабільний". Про це повідомляється в прес-релізі агентства.

Кредитна стеля Греції був підвищений з В до В+.

На думку експертів Fitch, Греція знаходиться на шляху усунення тривалого макроекономічного дисбалансу. Крім того , їй вдалося уникнути нової затримки виплат за кредитами Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду. Fitch очікує, що переговори з "трійкою" кредиторів прийдуть до успішного завершення в кінці 2013 р., а бюджетний дефіцит буде подолано до лютого 2014 р.

Відновлення грецької економіки має вирішальне значення для відновлення суверенної кредитоспроможності країни. Темп скорочення реального ВВП сповільнилося в III кварталі 2013 р. до 3% (з 5,6% в I кварталі) , в той час як безробіття перестала рости, хоча і знаходиться як і раніше на рекордно високому рівні в 27%. Fitch переглянуло прогноз зростання грецького ВВП на поточний рік з -4,3% до -4,0%.

Відзначається , що зростання економіки Греції буде прямо залежати від успіху структурних реформ. У країні відбувається реструктуризація ринку праці, відновлюється стабільність фінансового сектора - всі чотири основних грецьких банку в даний час повністю рекапіталізувати. Проте, політичний ризик залишається значним, незважаючи на рішучість нинішнього уряду, оскільки втома від реформ негативно позначається на його політичній маневреності. Водночас головна опозиційна сила країни, СІРІЗА, відмовилася від закликів до виходу Греції з Євросоюзу.