ua en ru

Fitch підтвердило рейтинг "Газпрому" на рівні BBB

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг ВАТ "Газпром" в іноземній валюті на рівні BBB з "негативним" прогнозом.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг ВАТ "Газпром" в іноземній валюті на рівні BBB з "негативним" прогнозом. Про це йдеться в повідомленні Fitch.

В агентстві пояснили, що рішення про збереження рейтингу пов'язане з тим, що "Газпром", незважаючи на конкурентне та політичне тисків, газовий концерн залишається ключовим постачальником для європейських країн. Fitch наголошується, що "Газпром" має достатній запас для фінансування для своїх нових проектів. Одним з основних є газовий контракт з CNPC. "Нові проекти повинні забезпечити стійкість діяльності компанії в довгостроковій перспективі за рахунок диверсифікації експорту на набирають зростання газові ринки Азії", - наголошується в повідомленні.

Fitch відзначає, що на частку "Газпрому" припадає 15% видобутку природного газу в світі. Компанія покриває майже третину європейського попиту на паливо. "Газпром" в даний час має виключне право на експорт трубопровідного природного газу. Російський уряд розглядає можливість дозволити іншим компаніям експортувати газ з родовищ у Східному Сибіру, але, на думку Fitch, це не вплине на становище концерну при експорті газу в Європу.