ua en ru

Fitch підтвердило довгострокові рейтинги трьох українських банків на рівні B

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) ПАТ "УкрСиббанк", ВАТ "Укрсоцбанк" і ВАТ "ВТБ Банк" в іноземній валюті на рівні B з "стабільним" прогнозом, а також їх рейтинги стійкості на рівні CCC. Про це повідомляє прес-служба агентства.

"РДЕ трьох даних банків, а також їх рейтинги підтримки і національні рейтинги обумовлені ймовірністю надання цим фінансовим організаціям підтримки від їх мажоритарних акціонерів. Стелю країни України (B), який відображає трансферний ризик і ризик конвертації, стримує довгострокові РДЕ даних банків в іноземній валюті, оскільки обмежує ступінь, в якій підтримка з боку їх мажоритарних іноземних акціонерів може враховуватися в рейтингах. Довгострокові РДЕ банків у національній валюті B+ також беруть до уваги ризики України", - йдеться в повідомленні Fitch.

Аналітики агентства також відзначають, що довгострокові рейтинги зазначених банків можуть бути підвищені або знижені в разі підвищення або пониження суверенних рейтингів і країнової стелі України. Крім того, по кожному з банків Fitch буде брати до уваги готовність їх акціонерів продовжувати діяльність в Україні, що може вплинути на ймовірність надання підтримки, яка враховується в рейтингах.

Нагадаємо, раніше Fitch підтвердило довгострокові рейтинги ще 4 українських банків.