ua en ru

Fitch підтвердило довгострокові рейтинги чотирьох українських банків

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) чотирьох приватних українських банків. Про це повідомляє прес-служба агентства.

Зокрема, були підтверджені рейтинги ПАТ КБ "ПриватБанк" на рівні B, банків "Південний", "Індустріалбанк" і "Хрещатик" на рівні B-.

Прогноз по рейтингах "Приватбанку" і "Південного" залишився "стабільним", "Індустріалбанку" - "негативним". При цьому прогноз по "Хрещатику" був переглянутий на "негативний".

"Рейтинг "Приватбанку" відображає високий рівень кредитного ризику, як результат недавнього швидкого зростання в Україні в умовах все ще складної операційного середовища, високу галузеву концентрацію", - відзначає Fitch.

За даними аналітиків, перегляд прогнозу по "Хрещатику" відображає підвищену концентрацію кредитів банку, у тому числі з пов ' язаними сторонами; збільшення реструктуризації позики; і негативну доподатковий прибуток, що підриває капіталізацію і призводить до низького рівня здатність абсорбувати збитки.

Нагадаємо, раніше Fitch підтвердило рейтинги "ПроКредит Банку", "Правекс Банку" і Банку "Креді Агріколь".