ua en ru

Fitch підтвердило довгострокові рейтинги чотирьох українських банків

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) ряду українських банків на рівні B з "стабільним" прогнозом, в тому числі "ПроКредит Банку", ПАТ КБ "Правекс Банк" і ПАТ КБ "Банк Креді Агріколь". Про це повідомляє прес-служба агентства.
Одночасно Fitch підтвердило довгостроковий РДЕ ПАТ "Банк Форум" в іноземній валюті на рівні B, змінило прогноз по рейтингу зі "стабільного" на "негативний" і знизило рейтинг стійкості банку з рівня CCC до CC.

"РДЕ чотирьох банків, а також їх рейтинги підтримки і національні рейтинги обумовлені ймовірністю надання цим фінансовим організаціям підтримки від їх мажоритарних акціонерів. Стелю країни України (B), який відображає трансферний ризик і ризик конвертації, стримує довгострокові РДЕ зазначених банків в іноземній валюті, оскільки обмежує ступінь, в якій підтримка з боку мажоритарних іноземних акціонерів цих банків може враховуватися в їх рейтингах. Довгострокові РДЕ банків у національній валюті B+ також беруть до уваги ризики України", - відзначає Fitch, підкреслюючи, що довгострокові РДЕ "ПроКредит Банку", "правекс-банку" і КБ "Креді Агріколь" можуть бути підвищені або знижені в разі підвищення або пониження суверенних рейтингів або країнової стелі України.

"Негативний" прогноз по РДЕ Банку "Форум" відображає думку Fitch про те, що кінцева материнська структура банку, Commerzbank AG, ймовірно, буде робити кроки по продажу банку в короткостроковій і середньостроковій перспективі. Ця думка базується на слабкі показники прибутковості і фінансових позиції банку, його обмежених перспективи розвитку і тому факті, що Commerzbank не визначив український ринок як стратегічно важливий для групи", - говориться в заяві.

Нагадаємо, раніше Fitch підтвердило рейтинги "Ощадбанку" і "Укрексімбанку" на рівні B з "стабільним" прогнозом.