ua en ru

Fitch знизило рейтинги 9 українських банків рівня B-, прогноз негативний

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгострокові рейтинги в іноземній валюті 9 українських банків з В до В-. Агентством були знижені довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті наступних банків: "Приватбанк", "Ощадбанк", "Укрексімбанк", "Укрсиббанк", "Укрсоцбанк", "ВТБ Банк", "ПроКредит Банк", "Правекс-банк і Credit Agricole, повідомляє прес-лужба агенства.

Прогноз по довгострокових РДЕ - "Негативний".

У той же час Fitch підтвердив рейтинги "Альфа-банку" (Україна) і банку "Південний" на рівні В-, зі зміною прогнозу зі "стабільного" на "негативний".

Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг "Приватбанку" за національною шкалою на рівні А- (інвестиційний клас) зі стабільним прогнозом. Також Fitch підтвердило короткостроковий міжнародний рейтинг "Приватбанку" на рівні B-, прогноз "Стабільний".

Довгострокові міжнародні рейтинги "Приватбанку" встановлено на рівні, який відповідає суверенному рейтингу України і не може бути вище рівня кредитоспроможності країни. Прогноз рейтингу банку, відповідно до методології Fitch, також встановлений у відповідності з "негативним" прогнозом суверенних рейтингів України. Зміна прогнозу по суверенному рейтингу на "Стабільний", на думку Fitch, допоможе стабілізувати поточні рейтинги банку.

Як наголошується в повідомленні Fitch, підтвердження національного рейтингу "Приватбанку" зі стабільним прогнозом свідчить про те, що кредитоспроможність банку не змінилася в результаті зниження суверенного рейтингу.

Довгостроковий рейтинг дефолту емітента знижений до B - з B; прогноз "Негативний".

Рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу UK SPV Credit Finance plc знижений до B - з B; Рейтинг зворотності активів RR4.

Короткостроковий РДЕ підтверджений на рівні B.

Рейтинг підтримки: підтверджений на рівні 5.

Рівень підтримки РДЕ підтверджений на рівні No Floor.

Рейтинг стійкості знижений до b - з b.

Довгостроковий рейтинг за Національною шкалою підтверджений на рівні A-(ukr); прогноз "Стабільний".

Нагадаємо, 8 листопада міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг України в іноземній і національній валюті до рівня і змінило прогноз за рейтингом зі "стабільного" до "негативного".