ua en ru

Fitch підтвердив національні довгострокові рейтинги 9 українських банків

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило національні довгострокові рейтинги семи українських банків в іноземній власності та рейтинги пріоритетних незабезпечених боргових зобов'язань в національній валюті на рівні "AAA(ukr)", двох банків - на рівні "AA-(ukr)", а також підвищило довгостроковий рейтинг ПрАТ "Альфа-Банк" у національній валюті до "AA+(ukr)".

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило національні довгострокові рейтинги семи українських банків в іноземній власності та рейтинги пріоритетних незабезпечених боргових зобов'язань в національній валюті на рівні "AAA(ukr)", двох банків - на рівні "AA-(ukr)", а також підвищило довгостроковий рейтинг ПрАТ "Альфа-Банк" у національній валюті до "AA+(ukr)". Про це говориться у звіті Fitch.

Агентство повідомляє, що підтвердило національні довгострокові рейтинги рейтинги пріоритетних незабезпечених боргових зобов'язань в національній валюті на рівні "AAA(ukr)" українських банків: "Промінвестбанк", "УкрСиббанк", "Укрсоцбанк", " ВТБ Банк", "ПроКредит Банк (Україна)", "ПРАВЕКС-БАНК" і "Креді Агріколь Банк".

Також Fitch підтвердило на рівні "AA-(ukr)" національні довгострокові рейтинги "Укрексімбанку" і "Ощадбанку".

Одночасно агентство підвищило національний довгостроковий рейтинг і рейтинг пріоритетних незабезпечених боргових зобов'язань "Альфа-Банку" в національній валюті з рівня "BBB-(ukr)" до "AA+(ukr)". Підвищення рейтингу "Альфа-Банку" відображає те, що РДЕ банку в національній валюті тепер вище суверенного рейтингу.

Повідомляється, що дані рейтингові дії послідували за недавнім переглядом рейтингів зазначених банків після пониження довгострокового РДЕ України в національній валюті з рівня "B-" до "CCC" та підтвердження суверенного довгострокового РДЕ в іноземній валюті на рівні "CCC".