ua en ru

Fitch переглянуло прогноз по рейтингах Єгипту в бік зниження до "негативного"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings переглянуло прогноз по рейтингах Єгипту зі "стабільного" на "негативний". При цьому агентство підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента за зобов'язаннями в іноземній валюті на рівні ВВ + та короткостроковий рейтинг дефолту емітента за зобов'язаннями в національній валюті на рівні ВВВ-, короткостроковий рейтинг дефолту емітента за зобов'язаннями в іноземній валюті на рівні В і граничне значення для рейтингів країни на рівні ВВ +. Про це йдеться в поширеному сьогодні прес-релізі Fitch, повідомляє РБК.
"Перегляд прогнозу по рейтингах країни пов'язаний з ескалацією напруженості на тлі протестів проти політичного режиму в Єгипті і з тією невизначеністю, яка переважає в оцінках політичного та економічного стану країни напередодні вересневих виборів", - повідомив глава підрозділу Fitch по Близькому Сходу і африканським країнам Річард Фокс. За його словами, подальше посилення безладів в країні серйозно загрожує економічним і фінансовим показникам Єгипту і може призвести до зниження рейтингів. І, навпаки, ефективний відповідь уряду, який би ослабив напруженість у період до вересневих виборів і сприяв би продовження економічних реформ в країні, міг би стати основою для перегляду прогнозу за рейтингом Єгипту на "стабільний", відзначили в Fitch.
Нагадаємо, що багатотисячні акції протесту в Єгипті проти президента Хосні Мубарака тривають вже четвертий день. Розлючені натовпи людей зібралися в околицях резиденції Х. Мубарака в Каїрі і вимагають відставки президента.Протестувальники - в основній масі молоді люди, незадоволені високим безробіттям, зростанням цін, соціальним розшаруванням і безправ'ям ЗМІ.
Акції протесту в Єгипті почалися відразу після того, як в Тунісі, також розташованому на середземноморському узбережжі Африки, був повалений режим президента країни Зін аль-Абідін бен Алі, який перебував при владі в країні з 1987 р. 82-річний Хосні Мубарак править Єгиптом ще довше - з 1981 р.