ua en ru

Fitch очікує реструктуризацію єврооблігацій "Укрзалізниці" не пізніше березня

Fitch очікує реструктуризацію єврооблігацій "Укрзалізниці" не пізніше березня Фото: Fitch Ratings

Про узгодження умов реструктуризації паперів на 500 млн доларів з комітетом кредиторів компанія оголосила 9 грудня

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings очікує завершення реструктуризації єврооблігацій ПАТ "Укрзалізниця" в лютому - березні 2016 року, повідомляє прес-служба агентства.

У повідомленні говориться, що Fitch Ratings визнає умови реструктуризації боргу, узгоджені "Укрзалізницею" з комітетом кредиторів, відповідними критеріями обміну проблемних боргових зобов'язань.

Про узгодження умов реструктуризації єврооблігацій на 500 млн доларів з комітетом кредиторів компанія оголосила 9 грудня.

Єврооблігації структуровані як облігації Shortline Plc, що представляють собою участь в кредит, за яким "Укрзалізниця" виступає гарантом.

Згідно з умовами реструктуризації термін продовжується з 21 травня 2018 року до 15 вересня 2021 року. Купон з цінних паперів підвищується з 9,5% до 9,875%. Графік амортизації основної суми боргу буде виглядати таким чином: 60% боргу виплачується в 2019 році, 20% у 2020 році і ще 20% у 2021 році. В агентстві вважають, що збільшення купона не компенсує повною мірою продовження терміну погашення облігацій, тому даний випадок підпадає під критерії обміну проблемних боргових зобов'язань Fitch.

Після завершення обміну проблемних боргових зобов'язань, агентство, відповідно до своєї методології знизить рейтинг дефолту емітента (РДЕ) до рівня "обмежений дефолт" (RD). Потім рейтинг буде підвищено до рівня, який буде відповідати кредитній якості емітента.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що згідно з прогнозом Fitch Ratings середня ціна на нафту марки Brent складе 55 доларів за барель у 2016 році. Прогноз на 2017 рік дещо вище - 65 доларів за барель.