ua en ru

Fitch відкликало рейтинги "Укрсиббанку"

Fitch відкликало рейтинги "Укрсиббанку" Фото: "УкрСиббанк"

Банк прийняв рішення не брати участь в рейтинговому процесі

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) "Укрсиббанку" в іноземній валюті на рівні "CCC" і відкликав його рейтинги. Про це йдеться в повідомленні прес-служба агентства.

Повідомляється, що Fitch відкликало рейтинги "Укрсиббанку", так як банк прийняв рішення припинити брати участь в рейтинговому процесі. Таким чином, Fitch більше не буде мати достатньої інформації для підтримки його рейтингів. Відповідно, Fitch більше не рейтингує даного емітента і не проводить по ньому аналіз.

"РДЕ, національний довгостроковий рейтинг і рейтинг підтримки приймають до уваги ймовірність підтримки, яку банк може отримати від свого мажоритарного акціонера, BNP Paribas ("A+"/прогноз "Стабільний"). Довгостроковий РДЕ Укрсиббанку в іноземній валюті "CCC" стримується країновою стелею України ("CCC"), який обмежує ступінь, в якому підтримка від іноземного акціонера банку може бути враховано у рейтингах", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що рейтинг стійкості "Укрсиббанку" відображає його слабку капіталізацію (основний капітал за методологією Fitch був лише незначно позитивним на кінець 2014 р., а регулятивний показник достатності капіталу на рівні 9,2% був нижче необхідного мінімуму в 10% на кінець 1 кв. 2015 р.). Також він відображає високі рівні знецінення кредитів (кредити з простроченням понад 90 днів становили 23% кредитного портфеля на кінець 2014 р.) і слабкі фінансові показники, обумовлені високими кредитними втратами (банк був збитковим в 2014 р. - 1 кв. 2015 р. згідно звітності за національними стандартами).

Нагадаємо, Fitch знизив рейтинг "Укрексімбанку" до рівня "обмежений дефолт".