ua en ru

Фірташ прогнозує відставку уряду України на початку 2016 року

Фірташ прогнозує відставку уряду України на початку 2016 року Фото: Дмитро Фірташ

Дмитро Фірташ назвав нинішній Кабмін "політичними банкрутами"

Український бізнесмен Дмитро Фірташ прогнозує відставку уряду України на початку 2016 року. Про це він заявив у коментарі агентству Reuters.

"Якщо уряд не піде сьогодні, то це, ймовірно, відбудеться навесні", - заявив Фірташ, додавши, що необхідно підтримувати зміни в країні і "дати народу України у щось вірити".

Він назвав нинішній уряд України "політичним банкрутом".

"Нинішній уряд є політично банкрутом. Чим швидше вони покинуть влада, тим краще для народу", - заявив він.

Нагадаємо, голова ради групи компаній Group DF Дмитро Фірташ був заарештований в Австрії в 2014 році за запитом влади США. Земельний суд Відня у кримінальних справах обрав йому запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту, але погодився звільнити його під заставу в 125 млн євро і зобов'язання не залишати Австрію. 30 квітня 2015 р. цей же суд відхилив запит Мін'юсту США про екстрадицію Фірташа в цю країну. Мін'юст США звинувачував Фірташа, а також члена парламенту Індії та інших чиновників у створенні міжнародної корупційної схеми.

Дмитро Фірташ планував 2 грудня приїхати в Київ для участі у з'їзді Федерації роботодавців України.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що поліція затримає Фірташа по прибутті в Україну, якщо Мін'юст США подасть таке клопотання. Після цього Фірташ прийняв рішення перенести свій приїзд в Україну.

В Україні Фірташа підозрюють у розкраданні 5 млрд гривень кредиту Національного банку України (НБУ).