ua en ru

Аваков пообіцяв затримати Фірташа в Україні

Аваков пообіцяв затримати Фірташа в Україні Фото: Арсен Аваков

Поліція може затримати Дмитра Фірташа в Україні за запитом США

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що поліція затримає бізнесмена Дмитра Фірташа по прибутті в Україну, якщо Мін'юст США подасть таке клопотання. Про це Аваков повідомив у своєму Facebook.

За словами Авакова, українська сторона завершила консультації з Мін'юстом США і направила лист, в якому повідомила про готовність затримати Фірташа за запитом США.

"Згідно ст. 597 КПК України, а також з ратифікованою Україною у 2006 році конвенцією ООН проти корупції, ГПУ у відповідь на відповідне клопотання Мін'юсту США дасть вказівки Національної поліції ... провести затримання Дмитра Фірташа на 72 години, протягом яких буде оформлено відповідне рішення про 40-денний арешт, аж до передачі всіх матеріалів впровадження або ряду епізодів за пред'явленими США Фірташу звинуваченнями", - повідомив Аваков.

ПО ПРИБЫТИИ В УКРАИНУ ДМИТРИЙ ФИРТАШ БУДЕТ ЗАДЕРЖАН НАЦПОЛИЦИЕЙ, ПО ФАКТУ ОБРАЩЕНИЯ МИНЮСТА США в ГЕНПРОКУРАТУРУ УКРАИН...

Posted by Арсен Аваков on 29 ноября 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Фірташ на наступному тижні повернеться в Україну і 2 грудня візьме участь у з'їзді Федерації роботодавців.