ua en ru

Фірташ планує до кінця 2012 р. збільшити потужності Миколаївського МТП до 10 млн т

Глава ради директорів групи компаній Group DF Дмитро Фірташ планує до кінця 2012 р. збільшити потужності Миколаївського морського торгового порту (МТП) до 10 млн т. Про це він заявив в інтерв'ю журналу "Експерт-Україна".

"До кінця 2012 р. його потужності будуть доведені до 10 млн т. А якщо ми остаточно домовимося з урядом, потужності порту будуть збільшені до 20 млн т. І це вже зовсім інший рівень. Ми зможемо перевалювати велику кількість різної продукції. Це, перш за все, вигідно Україні. Розвиток портової структури спричинить розвиток судноплавства, торгівлі. Це нові робочі місця, нові можливості", - сказав Фірташ.

Також він додав, що, якщо вдасться домовитися з урядом, влада повинна буде виконати свій фронт робіт: "Потрібно протягнути до порту ще одну залізничну гілку, побудувати об'їзні дороги, підготувати інфраструктуру до будівництва причалів. На це будуть потрібні серйозні кошти".

За його словами, в такому випадку порт забезпечить обслуговування вантажопотоків на 70-80%.

На питання журналіста, чи планується перевалювати зерно, Фірташ відповів: "Звичайно, думаю, що вже в цьому році перевалимо не менше 5 млн т зерна на експорт".

Миколаївський морський торговий порт спеціалізується на наданні послуг, пов'язаних з перевалкою різних видів вантажів в експортному, імпортному, транзитному напрямках і в каботажі. Порт з'єднаний Дніпро-Бузько-лиманським каналом з Чорним морем.

Миколаївський морський торговий порт (МТП) за 4 міс. 2012 переробив 3,8 млн т вантажів.