ua en ru

Фірташ назвав висунуті проти нього звинувачення політично мотивованими

Фірташ назвав висунуті проти нього звинувачення політично мотивованими Фото: Дмитро Фірташ

Фірташ заявив, що "українська влада панікує"

Український бізнесмен Дмитро Фірташ в інтерв'ю Reuters заявив, що висунуті проти нього звинувачення США у дачі великого хабара в обмін на ліцензії на розробку родовищ титану в Індії, є політично мотивованими.

Фірташ був затриманий у Відні (Австрія) через місяць після втечі екс-президента Віктора Януковича за запитом США. Земельний суд Відня у кримінальних справах обрав йому запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту, але погодився звільнити його під заставу в 125 млн євро і зобов'язання не залишати Австрію. 30 квітня 2015 р. цей же суд відхилив запит Мін'юсту США про екстрадицію Фірташа в цю країну.

25 листопада 2015 року Фірташ повідомив, що 2 грудня повернеться в Україну після півторарічного перебування в Австрії, щоб взяти участь у з'їзді Федерації роботодавців України.

Пізніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що поліція затримає бізнесмена Дмитра Фірташа по прибутті в Україну, якщо Мін'юст США подасть таке клопотання. Після цього бізнесмен скасував свою поїздку в Україну.

Вчора Аваков повідомив, що співробітники правоохоронних органів очікували приїзду Фірташа в аеропорту "Бориспіль".

Фірташ, у свою чергу, заявив, що це "ознака паніки української влади".

"Це всього лише частина більш широкої кампанії. Те, що відбувається, - це паніка київської влади", - сказав бізнесмен.

Нагадаємо, Національна поліція порушила кримінальну справу за фактом звернення Національного банку України (НБУ) про неповернення кредиту рефінансування банку "Надра" в розмірі 5 млрд гривень, отриманих під особисту гарантію Дмитра Фірташа.