ua en ru

У Фінляндії поширюється антиукраїнська пропаганда, - посол

У Фінляндії поширюється антиукраїнська пропаганда, - посол Фото: Андрій Олефіров (facebook.com/andrii.olefirov)

Посол України у Фінляндії заявив про поширення в країні російської пропаганди

Посол України у Фінляндії Андрій Олефіров заявив про поширення в країні російської пропаганди, спрямованої на підтримку агресії проти суверенітету і територіальної цілісності України. Про це говорится в заяві Олефірова на сайті посольства України в республіці Фінляндія.

"Незважаючи на зусилля міжнародного співтовариства, спрямовані на врегулювання ситуації на сході України, викликаної військовою агресією Російської Федерації на Донбасі, деякі фінські громадяни поширюють шкідливі ідеї шляхом підтримки агресії проти суверенітету і територіальної цілісності України", - йдеться в заяві Олефірова.

У заяві посол звернув увагу на діяльність глави "Антифашистського комітету Фінляндії" Йоганна Бекмана і його соратників, які підтримують військову агресію Росії проти України.

Олефіров повідомляє, що нещодавно прихильники Бекмана вирішили організувати так звану "Міжнародну експертну конференцію", щоб поширити ідею визнання самопроголошеної "Донецької народної республіки" серед громадян Фінляндії, Швеції, Норвегії і Данії.

Нагадаємо, раніше комітет Верховної Ради з питань культури і духовності підтримав проект змін до закону "Про гастрольні заходи в Україні" щодо особливостей організації та проведення гастрольних заходів в Україні з участю громадян країни-агресора.