ua en ru

Фінкомітет рекомендує ВР допомогти банкам провести позасудову реструктуризацію проблемних кредитів

Фінкомітет рекомендує ВР допомогти банкам провести позасудову реструктуризацію проблемних кредитів Фото: комітет ВР рекомендує ухвалити проект закону про фінансову реструктуризацію

Раді пропонують ухвалити законопроект про фінансову реструктуризаціїю у другому читанні і в цілому

Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендує парламенту ухвалити проект Закону України про фінансову реструктуризацію (№3555) у другому читанні та в цілому. Таке рішення було ухвалене на засіданні в середу, 1 червня, повідомляє прес-служба голови комітету Сергія Рибалки.

У повідомленні йдеться, що законопроект покликаний допомогти банкам та частині підприємств України провести позасудову реструктуризацію проблемних кредитів.


Над підготовкою законопроекту до другого читання працювала робоча група за участю представників Нацбанку України, Мінфіну, Мін'юсту, Незалежної асоціації банків України, Міжнародного валютного фонду, Світового банку, ЄБРР та інших експертів банківського ринку.

"Домовилися, що реструктуризація буде здійснюватися за принципом добровільності і врахування інтересів усіх кредиторів та боржника", - зазначив Сергій Рибалка.

Законопроект встановлює, що фінансова реструктуризація здійснюється на основі договору.

Для підвищення ефективності розгляду спорів, що виникають під час процедури фінансової реструктуризації передбачений особливий порядок вирішення спорів у арбітражі, а саме - створення арбітражного комітету, який буде призначати арбітрів із затвердженого наглядовою радою списку.

На період дії закону пропонується введення податкових пільг шляхом внесення відповідних змін до Податкового кодексу.

Нагадаємо, Міністерство фінансів України 8 червня представить у Верховній Раді бюджетну резолюцію.