ua en ru

Фінкомітет розгляне зміни до закону про банківську діяльність у закритому режимі

Фінкомітет розгляне зміни до закону про банківську діяльність у закритому режимі Фото: ВРУ

Також у закритому режимі депутати розглянуть два альтернативні законопроекти

Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності розгляне проект закону про внесення змін до Закону України "Про банки і банківську діяльність" щодо гарантування державою вкладів фізичних осіб у закритому режимі. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні на засіданні комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перший ми законопроект поставимо, де доповідач Рибалка, потім ми можемо поставити 4960, а потім зробити закритим (засідання - ред.), а потім вкінці ми приймемо рішення. Можливо зберемося завтра чи у четвер, чи у п'ятницю і ті питання, що ми не встигнемо сьогодні проголосувати, завтра на комітеті розглянемо", - заявив голова комітету Сергій Рибалка.

Законопроект передбачає внесення змін до статті 57 ЗУ "Про банки і банківську діяльність".

"Згідно з цією зміною держава бере на себе обов’язок із гарантування відшкодування фізичним особам - вкладникам державних банків тієї частини суми вкладу, що перевищує граничний розмір відшкодування коштів за вкладами, встановлений у відповідності із Законом України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

При цьому для цих фізичних осіб також зберігаються передбачені Законом України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" гарантії за вкладами у сумі, що не перевищує граничного розміру відшкодування коштів за вкладами.

Також у закритому режимі депутати розглянуть два альтернативні законопроекти (Проект Закону про внесення зміни до Закону України "Про банки і банківську діяльність" щодо гарантування державою вкладів фізичних осіб (реєстр. № 5553-1) і Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про банки і банківську діяльність" та до Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" (реєстр. № 5553-2).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комітет рекомендує ВР ухвалити зміни до Податкового кодексу для зростання мінімальної зарплати.