ua en ru

Комітет рекомендує ВР ухвалити зміни до Податкового кодексу для зростання мінімальної зарплати

Комітет рекомендує ВР ухвалити зміни до Податкового кодексу для зростання мінімальної зарплати Фото: засідання комітету

Комітет з питань податкової та митної рекомендував депутатам прийняти у другому читанні та в цілому законопроект №5132

Комітет з питань податкової та митної рекомендував депутатам прийняти у другому читанні та в цілому законопроект №5132 зі змінами до Податкового кодексу, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, за проголосували 23 депутата-члена комітету.

Засідання комітету з перервою тривало 2 дні. Основні дискусії були навколо ряду норм щодо державної підтримки аграріїв у зв'язку з повним скасуванням з 2017 року спецрежиму з ПДВ, індексацією земель, пільгових рентних ставок при видобутку газу.

Якщо ще вчора депутати рекомендували ввести пільгові ставки ренти при видобутку газу, нафти та конденсату з нових родовищ - 12%, де буріння почнеться з 1 січня 2017 року, то вже сьогодні це рішення було переголосовано. На всі свердловини буде поширюватися ставка в 29 і 14% в залежності від глибини покладів.

Крім того, 2% буде поширюватися на складнодоступні поклади. Хто буде застосовувати цю пільгу, визначить Кабінет міністрів.

Крім того, комітет встановив критерії розподілу дотацій для сільгоспвиробників. З 1 січня 2018 року один виробник не буде отримувати більше 150 млн гривень. При цьому в 2017 році таких обмежень не буде.

Також нормативна грошова оцінка сільськогосподарських земель буде проіндексована з коефіцієнтом 1, несільгоспземель - 1,06, для бізнесу на 4 групі єдиного податку (фіксований сільгоспподаток) - 1,14.

Зараз комітет приступив до розгляду законопроекту №5368, яким передбачається передача баз даних від ДФС до Мінфіну, створення електронного кабінету платників, ліквідація податкової міліції та процедура блокування податкових накладних.

Відзначимо, що з 16:00 всі бюджетоутворюючі законопроекти повинні бути розглянуті в сесійній залі перед прийняттям проекту державного бюджету на 2017 рік.

Нагадаємо, депутати ВР підтримали рішення продовжити сьогоднішнє вечірнє засідання до завершення розгляду питань порядку денного.