ua en ru

Фіндиректор "Запоріжсталі" не має в розпорядженні інформації про те, що акції компанії придбав "Внєшекономбанк".

Фінансовий директор ВАТ "Запоріжсталь" Олександр Рабцун не має в своєму розпорядженні інформації про те, що акції компанії придбав "Внєшекономбанк" (Російська Федерація). Про це він заявив РБК-Україна.

"У нас немає ніякої інформації про те, що акції підприємства придбав ВЕБ ("Внєшекономбанк"). Все, що я можу сказати, те, що практично в останню мить не відбулася операція про придбання пакету (акцій) крупною донецькою компанією", - сказав О.Рабцун.

Нагадаємо, сьогодні низка ЗМІ із посиланням на власні джерела повідомила про те, що "Запоріжсталь" придбали структури, пов'язані з "Внєшекономбанком", за 1,7 млрд дол.

18 травня ц.р. народний депутат від Партії регіонів Рінат Ахметов повідомив, що вивчає можливості придбання "Запоріжсталі".

За інформацією джерел деяких ЗМІ, адвокатами Р.Ахметова було подано позов до Лондонського суду, який наклав арешт на акції комбінату до розгляду справи по суті. Зараз питання перебуває в апеляції.

Нагадаємо, 8 липня 2009 р. співвласники Midland Group Едуард Шифрін і Алекс Шнайдер заявили, що виходять з металургійного бізнесу. Підприємці тоді повідомили, що продають близько 50% акцій меткомбінату "Запоріжсталь" своїм бізнес-партнерам Ігорю Дворецькому і Віталію Сацькому, чия частка в результаті збільшиться до 96,6%.

ВАТ "Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь"- одне з найбільших промислових підприємств України. Підприємство спеціалізується на виробництві гарячекатаного і холоднокатаного листа з вуглецевої, низьколегованої, легованої і нержавіючої сталі.