ua en ru

Фінансова прокуратура Франції провела обшуки Генштабу через оренду літаків у РФ і України

Фінансова прокуратура Франції провела обшуки Генштабу через оренду літаків у РФ і України Фото: Франція

Відповідальних за контракти запідозрили в тому, що вони поставили армію в залежність

Фінансова прокуратура Франції провела обшуки в підрозділі Генерального штабу Франції через оренду літаків у РФ і України. Про це повідомляє RFI.

Слідчі підозрюють, що літаки для армії поставлялися в оренду за завищеною ціною і з порушеннями конкурсної процедури.

Повідомляється, що слідчі вилучили сервери і комп'ютери в Центрі підтримки повітряних операцій і транспортування (CSOA), який входить в структуру Генштабу Франції.

Крім того, відповідальних за оформлення контрактів на оренду запідозрили в тому, що вони поставили французьку армію в залежність від російських і українських постачальників.

Разом з тим, під підозру слідчих потрапило співробітництво Генштабу з компанією International Chatering Systems (ICS). Ця компанія-посередник орендувала для армії літаки у російських, українських, білоруських і казахстанських авіакомпаній. До 2016 року другим великим посередником була компанія Salis, яка брала літаки у спільного підприємства Ruslan International.

У доповіді депутата Франсуа Корені-Жантія говориться, що російська компанія Volga-Dnepr і українська Antonov Airlines досі є головними постачальниками великовантажних військово-транспортних літаків для французької армії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що начальник головного штабу Збройних сил Франції генерал П'єр де Вільє подав у відставку через розбіжності з французьким президентом Еммануелем Макроном.