ua en ru

Фінансування пенсій за майбутній місяць почнеться із 4 квітня, - ПФУ

Фінансування пенсій за майбутній місяць почнеться із 4 квітня, - ПФУ

Пенсійний фонд України виконує і буде виконувати всі свої зобов'язання з виплати пенсій, незважаючи на проблеми, які існують сьогодні в пенсійній системі. Про це в ефірі телеканалу "Інтер" заявив голова правління Пенсійного фонду Олексій Зарудний, повідомили у прес-службі Міністерства соціальної політики.

"Проблеми розбалансованості пенсійної системи дійсно є, і вони виникли не сьогодні. Зараз бюджет Пенсійного фонду збалансований таким чином, в тому числі за рахунок коштів держбюджету, щоб ми могли забезпечити виплату пенсій. Сьогодні 80 млрд грн бюджету ПФУ фінансуються за рахунок дотацій з держбюджету. З них 19 млрд - це покриття дефіциту і 60 млрд - це фінансування пенсій за різними пенсійними програмами. Ці цифри не змінювалися з початку року, коли було затверджено бюджет ПФУ", - пояснив Зарудний.

Він також зазначив, що проблема дефіциту бюджету ПФУ виникла "не сьогодні, і не в минулому році, і навіть не в позаминулому".

За словами Зарудного, для наповнення бюджету ПФУ вже прийнято закон, який обмежує надвисокі спецпенсії депутатів, суддів, прокурорів. "На сьогодні розроблено комплексний законопроект, який повинен вирішити проблему розбалансованості бюджету та забезпечити фінансову стабільність пенсійної системи", - наголосив він, додавши, що відповідний законопроект буде внесений на розгляд ВР вже найближчим часом.

"Минулого тижня ми завершили фінансування пенсій березня, а з 4 квітня, відповідно до графіка, почнеться фінансування пенсій квітня", - підсумував Зарудний.

Як повідомлялося, напередодні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що затримок із соціальними виплатами в Україні немає.

Нагадаємо, раніше в ПФУ заявляли про плани найближчим часом підготувати законопроект про єдиний принцип призначення пенсій для всіх категорій. За даними фонду, підвищення розміру пенсійних виплат в Україні планується не раніше грудня 2015 р.