ua en ru

На фінальних стадіях формування знаходяться понад 100 територіальних громад, - Мінрегіон

На фінальних стадіях формування знаходяться понад 100 територіальних громад, - Мінрегіон Фото: Мінрегіон

В об'єднаних громадах скоро можуть пройти місцеві вибори

За оперативними даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ, на фінальних стадіях формування знаходяться ще 102 об'єднані територіальні громади.

Про це повідомив директор департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону Сергій Шаршов під час відкритого обговорення в кризовому Українському медіа-центрі на тему "Гроші і повноваження: що змінилося для об'єднаних громад в 2017 році", передає "Урядовий портал".

"На сьогоднішній день 102 об'єднані територіальні громади на фінальних стадіях об'єднання: хто очікує постанови ЦВК, хто висновку ОДА, хто приймає остаточні рішення на місцевому рівні. Ми очікуємо, що незабаром, по мірі готовності, в них можуть бути оголошені ЦВК перші місцеві вибори", - сказав Шаршов.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко заявив, що за перший квартал 2017 року у місцеві бюджети надійшло 41,6 млрд гривень, що майже на 40% більше, ніж за аналогічний період 2016 року.