ua en ru

Фінал Ліги чемпіонів 2018: програма заходів у Києві

Фінал Ліги чемпіонів 2018: програма заходів у Києві

Афіша заходів і розваг в столиці до фіналу Ліги чемпіонів УЄФА 24-27 травня

На фінал Ліги чемпіонів 2018 до Київа приїдуть тисячі фанатів. Спеціально для вболівальників у столиці облаштують кілька фан-зон, також до вирішальних футбольних матчів між командами жіночої і чоловічої Ліги УЄФА заплановано безліч заходів.

24 травня - "Фестиваль чемпіонів" в центрі Києва

Основною локацією для любителів футболу стане "Фестиваль чемпіонів" на Хрещатику (від Головпоштамту до ЦУМу). Незважаючи на те, що пряма трансляція матчу тут проводитися не буде, на фанатів чекають різноманітні активності, розіграші цінних призів і навіть зустріч із футбольними кумирами.

У центрі столиці встановлять сцену для виступу артистів, футбольний майданчик, де пройдуть матчі серед дитячих команд, людей з обмеженими можливостями, турнір за участю відомих футболістів. Серед локацій фестивалю - музей Ліги чемпіонів, майданчики партнерів УЄФА. Вхід на територію вільний.

Відкриття "Фестивалю чемпіонів" відбудеться 24 травня о 10:40 з присутністю київської влади і амбасадорів УЄФА. В цей же день всі бажаючі зможуть зробити фото з головними футбольними трофеями - Кубками жіночої і чоловічої Ліги чемпіонів.

Заходи до фіналу ЛЧ 2018 24 травняФото: Заходи до фіналу ЛЧ 2018 24 травня (facebook.com/ffukraine)

Сфотографуватися з жіночим Кубком можна буде тільки в четвер вдень, тому що вже о 19:00 24 травня на стадіоні "Динамо" ім. В. Лобановського його розіграють команди "Вольфсбург" та "Ліон". На поле трофей винесе амбасадор фіналу жіночої Ліги чемпіонів, півзахисниця української збірної, Ія Андрущак. Для глядачів вирішальної гри жіночої Ліги чемпіонів УЄФА перед початком матчу заспіває TAYANNA.

А на Хрещатику в цей день відбудеться виступ гуртів ДахаБраха і ТНМК.

"Матч чемпіонів" 25 травня

У другий день фестивалю пройде грандіозний турнір Ultimate Champions League Tournament. У ньому візьмуть участь 4 команди "Друзі Андрія Шевченка", "Легенди Ліги чемпонов", "Легенди Реала" і "Легенди Ліверпуля". Любителі футболу абсолютно безкоштовно зможуть поспостерігати за грою своїх кумирів, а також взяти у них автограф. У складі команд будуть такі знаменитості:

"Друзі Андрія Шевченка": Олександр Шовковський, Євген Левченко, Зеєдорф Кларенс, Біллі Уінгроу, Джеремі Лінч, Ія Андрущак. Тренерами команди стануть Віталій і Володимир Кличко.

"Легенди" Реала": Єжи Дудек, Сальгадо, Альваро Арбелоа, Роберто Карлос, Луїш Фігу, Крістіан Карамбе, Макелеле, Камбьяссо, Міятович, Давор Шукер. Тренер команди: Еміліо Бутрагеньо.

"Легенди" Ліверпуля": Девід Джеймс, Володимир Шміцер, Патрік Бергер, Макманаман, Джейсон Макейтір, Луїс Гарсія, Роббі Фаулер. Тренером виступить Іан Раш.

"Легенди Ліги чемпіонів": Вітор Байя, Жозе Бозінгва, Марсель Десаї, Марко Матерацці, Алекс Скотт, Деку, Мендьета, Селія Шашіч, Хенрік Ларссон, гравець Adidas Young Champions. Тренер: Рууд Гулліт.

Заходи до фіналу ЛЧ 2018 25 травняФото: Заходи до фіналу ЛЧ 2018 25 травня (facebook.com/ffukraine)

Турнір розпочнеться 25 травня о 16:00 і буде складатися з двох півфінальних ігор, матчу за третє місце та фіналу. Кожен з футбольних поєдинків буде проходити в два тайми по 15 хвилин:

  • 16:00 - 16:30 - перший півфінал
  • 16:45 - 17:15 - другий півфінал
  • 17:30 - 18:00 - матч за третє місце
  • 18:15 - 18:45 - фінальна гра.

Після завершення "Матчу чемпіонів" на відвідувачів фестивалю чекає святковий концерт з виступом Kill the Buzz, Hаrdwell.

Фінал Ліги Чемпіонів УЄФА: заходи 26 травня

"Фестиваль чемпіонів" на Хрещатику в день фіналу Ліги чемпіонів буде працювати з 11:00 до 20:00. З 14:00 на музичній сцені локації заплановані виступи Fontaliza, Carte Blanche, Indytronics, DJ Omnia.

Мероприятия 26 маяФото: Заходи до фіналу ЛЧ 2018 26 травня (facebook.com/ffukraine)

Вирішальний матч між "Реалом" і "Ліверпулем" почнеться на НСК "Олімпійський" о 21:45. На церемонії відкриття виступить британська поп-виконавиця Dua Lipa та дует віолончелістів 2CELLOS, які зіграють гімн УЄФА..

Для тих, хто не зможе потрапити на стадіон, одноденну фан-зону з великим екраном для перегляду прямої трансляції матчу організують на Контрактовій площі.

"Фестиваль чемпіонів" 27 травня

27 травня 2018 відзначається День Києва, тому УЄФА передасть локацію "Фестивалю чемпіонів" для проведення святкових заходів. У фан-зоні відбудеться кілька музичних виступів: шоу барабанів, академічна чоловіча хорова капела ім. Ревуцького, Національний ансамбль солістів "Київська Камерата", фольклорно-етнографічний ансамбль "Калина".

Мероприятия 27 маяФото: Заходи до фіналу ЛЧ 2018 27 травня (facebook.com/ffukraine)

О 18:30 Державний академічний симфонічний оркестр України виконає світові музичні хіти. Також виступить оркестр НАОНІ, який завершить святковий вечір виконанням гімну УЄФА.