ua en ru

Філя з "На добраніч, малюки" зібрався в армію

Ведуча Оксана Федорова розповіла малюкам, як собаки можуть допомагати на кордоні і хто такі прикордонники. Філя зазначив, що "хоче стати справжнім захисником".

Російський телеканал "Росія 1" в дитячій програмі "На добраніч, малюки" "відправив" собаку Філю в армію. У випуску за 11 березня персонаж Філі раптом зібрався до прикордонних військ.

Ведуча Оксана Федорова розповіла малюкам, як собаки можуть допомагати на кордоні і хто такі прикордонники. "Це солдати і офіцери, які охороняють кордони нашої держави і стежать, щоб до нас ніхто без дозволу не пробрався", - повідомила вона.

Філя же зазначив, що "хоче стати справжнім захисником".

Випуск програми із Філею, який йде в армію, вже викликав обурення серед користувачів соцмереж. Сумнівний хід сценаристів програми називають "зомбуванням дітей" і "пропагандою мілітаризму".

Як повідомлялося, напередодні Нацрада України з питань телерадіомовлення звернулася до українських провайдерів з вимогою відключити низку російських телеканалів.

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) очікує рішення суду про призупинення в Україні трансляції російських каналів, повідомила сьогодні на прес-конференції заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар.