ua en ru

Нацрада України вимагає від провайдерів до 19:00 припинити ретрансляцію російських каналів

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вимагає від провайдерів до 19:00 11 березня припинити ретрансляцію російських каналів "Весті", "Росія 24", ОРТ (Перший канал всесвітня мережа), "РТР Планета", "НТВ-Мир".

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вимагає від провайдерів до 19:00 11 березня припинити ретрансляцію російських каналів "Весті", "Росія 24", ОРТ (Перший канал всесвітня мережа), "РТР Планета", "НТВ-Мир". Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Станом на 12:00 11 березня вже до 50 відсотків провайдерів по всій Україні відключили мовлення цих іноземних каналів, інші готуються до відключення", - йдеться в повідомленні.

Нацрада також рекомендує забезпечити ретрансляцію в мережах України передач телеканалів ATR, ДТРК "Крим" і Чорноморської ТРК.

"Національний регулятор скликає термінову нараду з керівниками об'єднань провайдерів програмної послуги і найбільших провайдерів України в 14:0012 березня", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, 1 березня Рада національної безпеки і оборони України прийняла рішення "Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України", доручивши Нацраді відключити російські канали в Україні за спотворення інформації про події в Україні та пропаганду.