ua en ru

Філіппіни накрив тайфун "Рай": понад 140 людей загинули

Філіппіни накрив тайфун "Рай": понад 140 людей загинули Фото: тайфун Рай забрав 146 життів у Філіппінах ((twitter.com/SalesMarlon))

Тайфун "Рай", що обрушилася на Філіппіни, продовжує забирати людські життя. За останніми даними, в результаті стихії, загинуло 146 осіб.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Associated Press.

Губернатор провінції Бохол в центральній частині Філіппін Артур Яп повідомив, що там загинули 72 людини, ще 10 зникли безвісти і 13 отримали травми. Він зазначив, що число загиблих може значно збільшитися, тому що тільки 33 з 48 мерів змогли повідомити йому про порушення зв'язку.

Яп наказав мерам своєї провінції з населенням понад 1,2 мільйона чоловік задіяти свої надзвичайні повноваження, щоб забезпечити людей продуктами харчування та питною водою.

Агентство з реагування на стихійні лиха, Національна поліція і місцева влада повідомили щонайменше про 64 смертельних випадках. Більшість людей постраждали від падаючих дерев і обрушилися стін, від повеней зсувів.

Офіційні особи на Динагатських островах повідомили про 10 загиблих тільки в декількох містах, в результаті чого загальна кількість загиблих на даний момент досягло 146.

У найсильніший період тайфун супроводжувався стійкими вітрами зі швидкістю 195 кілометрів на годину і поривами до 270 км/год, що зробило його одним з найпотужніших за останні роки.

Паводкові води призвели до повеней у прибережному містечку Бохола Лобок. Жителі міста опинилися в пастці, вони рятувалися на дахах і на деревах. Наступного дня їх врятувала берегова охорона.

На динагатських островах дахи майже всіх будинків, включаючи притулки, були або пошкоджені, або повністю знесені вітром.

Щонайменше 227 міст позбулися електрики через стихію. Його відновили тільки в 21 районі. Три регіональні аеропорти були пошкоджені, в тому числі два, які залишаються закритими.