ua en ru

Філіппіни конфіскують судно КНДР у своєму порту в рамках санкцій ООН

Філіппіни конфіскують судно КНДР у своєму порту в рамках санкцій ООН Фото (AFP): берегова охорона Філіппін виявила північнокорейське вантажне судно на колишній американській військово-морській базі

Всі члени екіпажу будуть депортовані

Філіппіни повідомили про конфіскацію затриманого судна КНДР в рамках виконання запроваджених радою безпеки ООН санкцій відносно Пхеньяну. Про це повідомив прес-секретар президента Маноло Квізон, передає агентство AFP.

Як наголошується, берегова охорона Філіппін виявила північнокорейське вантажне судно на колишній американській військово-морській базі в бухті Субик, розташованій поблизу столиці країни Маніли.

Повідомляється, що вантажному судну не буде дозволено покинути порт, де воно простояло 3 дні, а всі члени екіпажу будуть депортовані.

Крім того, Спеціальна група ООН має намір провести перевірку судна в порту.

Нагадаємо, раніше Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН) посилила санкції проти Північної Кореї.

"Рада безпеки ООН прийняла жорсткі заходи у відповідь на незаконні ядерні випробування, які провела Північна Корея 6 січня. Той факт, що ця резолюція була прийнята одноголосно, демонструє, що міжнародне співтовариство готове вжити жорсткі заходи у відповідь на подібні порушення", - сказав міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд.

Також повідомлялося, що 4 березня 2016 року ЄС розширив санкції проти Північної Кореї.