ua en ru

Філіппінські військові ліквідували ще 3 бойовиків, пов'язаних з ІДІЛ

Філіппінські військові ліквідували ще 3 бойовиків, пов'язаних з ІДІЛ Фото: бойовики "халіфату" ІДІЛ

Бойовики ховалися на курортному острові після невдалої спроби викрасти туристів

Філіппінські збройні сили ліквідували ще 3 бойовиків, пов'язаних з "Ісламською державою" на курортному острові Бохол, де терористи ховалися після невдалої спроби викрасти туристів. Про це повідомляє Reuters.

"Ісламістські бойовики терористичної організації "Абу Сайяф" були вбиті в результаті зіткнення в суботу, 22 квітня 2017 року, на острові Бохол, набагато північніше своїх укріплень", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією полковника Едгара Аревало, начальника прес-центру військових, 2 або 3 з них залишалися все ще на волі. Однак, за даними військових, ці бойовики також були поранені і у них закінчилися припаси.

В цьому місяці в Бохол проникла група приблизно з десятка бойовиків. Західні країни попередили про небезпеку поїздок туристів в цю курортну зону. Шестеро бойовиків загинули при зіткненні 11 квітня 2017 року. Серед убитих був їхній лідер, який брав участь у викраденні і страти громадян Канади та Німеччини в останні місяці.

Збройні сили з усіх сил намагалися знищити організацію "Абу Сайяф", який спочатку мав мусульманські сепаратистські цілі, але тепер в основному займається бандитизмом і піратством.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що філіппінські військові ліквідували одного з лідерів терористичної організації "Абу Сайяф" під час зіткнення на курортному острові Бохол. Серед убитих бойовиків виявили тіло Муамара Аскали, також відомого як Абу Рамі, колишнього прес-секретаря "Абу Сайяф".