ua en ru

На Філіппінах пожежа в торговому центрі заблокував в будівлі 37 осіб

На Філіппінах пожежа в торговому центрі заблокував в будівлі 37 осіб Фото: президент Філіппін Родріго Дутерте (flickr.com/worldeconomicforum)

Чиновники заявили, що заблоковані в будівлі люди мають "нульові шанси врятуватися"

На Філіппінах у торговому центрі в місті Давао сталася пожежа. Вогонь заблокував у приміщенні 37 співробітників колл-центру, розташованого в будівлі, передає BBC News.

За інформацією рятувальників, інцидент стався о 9:30 за місцевим часом. Незабаром після цього, як зауважує видання, чиновники заявили, що заблоковані в будівлі люди мають "нульові шанси врятуватися".

Президент республіки Родріго Дутерте прибув у Давао і зустрівся з сім'ями людей, які перебувають у палаючому будинку. У зустрічі також узяли участь мер міста Сара Дутерте і віце-мер Паоло Дутерте, а також католицький архієпископ Валлес. Останній до прибуття до місця події відслужив католицьку месу.

Близько 12:00 за місцевим часом пожежна служба заявила, що ситуація із загорянням у торговому центрі взята під контроль.

Зазначено, що пожежа виникла на третьому поверсі, її кілька годин безуспішно гасили, потім вогонь перебрався на четвертий поверх, де знаходиться колл-центр.

Нагадаємо, напередодні зсуви, що почалися на Філіппінах через тропічний шторм, накрили кілька населених пунктів на острові Мінданао. В результаті загинуло близько 200 людей, кілька десятків зникли безвісти.