ua en ru

На Філіппінах в перестрілці з поліцією загинув мер одного з міст

На Філіппінах в перестрілці з поліцією загинув мер одного з міст Фото: мер одного з міст загинув в перестрілці з поліцією Філіппін

Ще дев'ять осіб з оточення мера також загинули

У перестрілці зі співробітниками поліції по боротьбі з обігом наркотиків на Філіппінах загинув мер одного з міст на острові Мінданао. Про це передає Reuters, посилаючись на місцеві правоохоронні органи.

Так, в результаті стрілянини загинули ще дев'ять чоловік з оточення мера. Відзначається, що всі 10 постраждалих померли від отриманих поранень по дорозі в лікарню.

При цьому ніхто із співробітників відомства не постраждав.

За інформацією правоохоронних органів, "мер і його люди перевозили наркотики". Співробітники поліції спробували зупинити три автомобілі, в яких вони їхали, проте озброєні люди відкрили вогонь по правоохоронцям.

Раніше Reuters повідомляв, що з приходом до влади нового президента Родріго Дутерте на Філіппінах почалася масштабна кампанія по боротьбі з наркоторгівлею. Експерти ООН звинуватили владу Філіппін в позасудових вбивствах 900 наркодилерів.

Нагадаємо, поліція Філіппін має намір скоротити вбивства наркозалежних. Згідно з новою стратегією боротьби з поширенням наркотиків, правоохоронці будуть заарештовувати відомих людей, пов'язаних з торгівлею забороненими речовинами.