ua en ru

На Філіппінах ліквідовано одного з лідерів терористичної організації "Абу Сайяф"

На Філіппінах ліквідовано одного з лідерів терористичної організації "Абу Сайяф" Фото: на Філіппінах ліквідований один з лідерів "Абу Сайяф"

Абу Рамі намагався стати одним з головних лідерів "Абу Сайяф"

Філіппінські збройні сили ліквідували одного з лідерів терористичної організації "Абу Сайяф" під час зіткнення на курортному острові Бохол, передає Reuters.

Під час перестрілки на популярному туристичному острові Бохол у вівторок, 11 квітня, філіппінські правоохоронці вбили щонайменше шістьох членів пов'язаної з "Ісламською державою" терористичної організації "Абу Сайяф".

Серед вбитих було тіло Муамара Аскалі, також відомого як Абу Рамі, колишнього прес-секретаря "Абу Сайяф".

Начальник штабу Збройних Сил Філіппін Едуардо Ано описав Абу Рамі як "дуже відомого лідера "Абу Сайяф", що відповідальний за кілька злочинів. Також Ано розповів, що Абу Рамі намагався стати одним з головних лідерів "Абу Сайяф".

Так, організація у минулому році обезголовила канадців Джона Рідсдела і Роберта Хола. Літнього німця Юргена Кантнера спіткала та ж доля у лютому, коли вимогу про викуп у розмірі 600 тис. доларів не було задоволено.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Філіппінах на центральному курортному острові сталося збройне зіткнення, в результаті чого вбито вісім осіб.