ua en ru

На Філіппінах ісламісти вбили канадського заручника

На Філіппінах ісламісти вбили канадського заручника Фото: ісламісти вбили канадського заручника на Філіппінах

Чоловіка було викрадено з туристичного курорту у вересні минулого року

На Філіппінах ісламісти з угруповання "Абу Сайяф" вбили громадянина Канади Джона Рідсдела. Це в понеділок, 25 квітня, підтвердив уряд Канади, передає BBC.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо повідомив, що вражений смертю Рідсдела і назвав цей випадок "холоднокровним вбивством".


Повідомляється, що канадець був викрадений бойовиками з туристичного курорту у вересні минулого року разом зі ще одним співвітчизником, норвежцем і філіппінкою. З тих пір вони утримувалися у заручниках і ісламісти вимагали за них викуп.

У понеділок філіппінські правоохоронці знайшли відрізану голову на одному з віддалених островів країни. Вона перебувала в пластиковому пакеті, який викинули двоє мотоциклістів на вулиці місцевого міста.

Раніше ісламісти публікували відео, в якому заручники зверталися до своїх сімей і уряду. Викрадачі заявили, що обезголовлять одного із заручників в понеділок, якщо не буде виплачений викуп у 300 млн песо (6,4 млн доларів) за кожну жертву. Спочатку угруповання вимагало по мільярду песо за кожного заручника.

Угруповання "Абу Сайяф" пов'язане з "Аль-Каїдою" і базується в південній частині Філіппін.

Нагадаємо, 8 квітня 2016 року бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ИГИЛ) звільнили робочих, захоплених в заручники напередодні в Сирії.