ua en ru

Філатов прокоментував ситуацію у Дніпрі на 26-й день війни з Росією

Філатов прокоментував ситуацію у Дніпрі на 26-й день війни з Росією Фото: Борис Філатов (прес-служба)

Ситуація у Дніпрі та області на 26-й день війни Росії проти України залишається повністю контрольованою. Комунальні служби та лікувальні заклади забезпечені всім необхідним і працюють у штатному режимі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на мера Дніпра Бориса Філатова під час брифінгу 21 березня.

Так, коментуючи відправлення евакуаційних потягів із міського вокзалу, Філатов зауважив, що останніми днями кількість людей, які виїжджають через Дніпро, суттєво скоротилася і нині становить близько 3-4 тис. щодня.

"Як міський голова, я не можу давати таких порад. Та моя особиста думка така: ті, хто не задіяний у роботі критичної інфраструктури, і можуть собі дозволити тимчасово виїхати, наприклад, до західних областей, мабуть, мали б за краще зробити це", - сказав Філатов.

Він також повідомив, що нині також можна говорити про те, що люди повертаються до міста.

Також на вокзалі продовжує роботу Волонтерський штаб. Водночас мер Дніпра підкреслив, що лікарі, медперсонал первинної та вторинної ланки залишаються працювати на місцях.

Доступні амбулаторне, стаціонарне лікування та екстрена допомога - зокрема це стосується приїзду швидких. Загалом у лікарнях достатньо медикаментів та кисню, адже основні запаси було зроблено ще до початку повномасштабної війни.

Коментуючи завершення цьогорічного опалювального сезону, Філатов наголосив, що з урахуванням прохолодної погоди цього місяця опалення поки не відключатимуть. Як і в довоєнний час тепло припинять подавати, коли середньодобова температура стійко триматиметься +8 градусів.