ua en ru

Фігурантам бахчисарайської справи "Хізб ут-Тахрір" подовжили термін арешту до 12 вересня

Фігурантам бахчисарайської справи "Хізб ут-Тахрір" подовжили термін арешту до 12 вересня Фото: суд (Pixabey)

Суд окупованого Криму продовжив арешт фігурантам бахчисарайської справи

Суд на окупованому півострові Крим продовжив термін арешту фігурантам бахчисарайської справи "Хізб ут-Тахрір" ще на 2 місяці. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Підконтрольний Кремлю Верховний суд окупованого Криму 7 липня 2017 року прийняв рішення продовжити арешт до 12 вересня ще двом фігурантам бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір": Зеври Абсеитову і Енверу Мамутову", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, до цього суд прийняв аналогічне рішення щодо двох інших фігурантів справи: Ремзі Меметова і Рустема Абильтарова. Так, засідання і оголошення рішення суду відбувалося у закритому режимі. Підтримати арештантів до будівлі суду прийшли понад 30 осіб.

У Бахчисараї 12 травня 2016 року силовики РФ провели серію обшуків в будинках мусульман-кримських татар, а також у місцевому кафе. В результаті були затримані і звинувачено в тероризмі четверо бахчисарайців. Вони були затримані співробітниками ФСБ РФ за підозрою в участі в організації "Хізб ут-Тахрір", визнаної в Росії терористичною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Санкт-Петербурзі відбулася акція на підтримку прав кримських татар. Активісти вийшли на Невський проспект, щоб підтримати Ахтема Чийгоза, Арсена Джеппарова, а також фігурантів справи "Хізб ут-Тахрір".