ua en ru

Фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" другий місяць утримують в антисанітарних умовах, - адвокат

Фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" другий місяць утримують в антисанітарних умовах, - адвокат Фото: заарештовані РФ кримські татари (facebook.com/crimeansolidarity/)

За інформацією адвоката, Аметова перевели із загальної камеру в приміщення площею 3 кв. м.

Другого фігуранта бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" Ернеса Аметова другий місяць тримають у спецблоці СІЗО Сімферополя антисанітарних умовах. Про це заявив адвокат Айдер Азаматов, повідомляє "Крым.Реалии".

"Я вважаю, що його (Ернеса Аметова, - ред.) перевели в спецблок незаконно і необгрунтовано. Я відправив адвокатський запит в СІЗО, на якій підставі його там тримають. Відповіді поки не отримав", - сказав Азаматов.

За інформацією адвоката, Аметова перевели із загальної камеру в приміщення площею 3 кв. м., практично без освітлення, де є тільки ліжко, туалет і шафа для зберігання продуктів.

Азаматов зазначає "жахливу антисанітарію і нелюдські умови" утримання Аметова.

"Ернес скаржився на блощиць та тарганів, нелюдські умови. Він помітно схуд і пригнічений", - розповів він.

Азаматов зазначив, що кримінальну справу стосовно бахчисарайської групи знаходиться на попередньому слідстві, однак останні 3 місяці з його підзахисним не проводять ніяких слідчих дій.

"Моя скарга на постанову про продовження арешту Аметова (від 7 серпня, - ред.) досі не розглянута. Тепер у судів така практика - розглядати апеляційні скарги після того, як термін утримання в СІЗО закінчується", - додав адвокат.

Раніше кримський адвокат Еміль Курбединов заявляв, що етапування фігурантів сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір"Узеіра і Теймура Абдуллаевых, Айдера Салединова, Рустема Ісмаїлова і Еміля Джемаденова в СІЗО Ростов-на-Дону порушує міжнародне законодавство.