ua en ru

ФІФА заборонила збірній Боснії і Герцеговини грати домашній матч у Зениці

ФІФА заборонила збірній Боснії і Герцеговини грати домашній матч у Зениці Фото: Боснія і Герцеговина - Греція (fifa.com)

Матч відбору ЧС-2018 з Грецей завершився масовою бійкою

ФІФА ухвалила рішення заборонити збірної Боснії та Герцеговини проводити свій наступний домашній матч відбіркового турніру до чемпіонату світу 2018 року на своїй домашній арені "Билино Поле" в місті Зіниця. Про це повідомив офіційний сайт організації.

Дисциплінарний комітет ФІФА оштрафував федерації футболу Боснії і Герцеговини на 30 тисяч доларів і заборонив проведення на стадіоні наступного матчу національної команди. Боснійська федерація вирішила подати апеляцію на дане рішення, але протест був отклонеен апеляційним комітетом ФІФА.

Зазначимо, відбірковий матч чемпіонату світу 2018 року між збірними Боснії і Герцеговини та Греції (0:0) завершився масовою бійкою за участю футболістів команд, до якої незабаром приєдналися і члени тренерського штабу.

За інформацією ЗМІ, призвідником бійки став нападник боснійців Едін Джеко, який зчепився з захисником греків Костасом Маноласом. Цікаво, що ці футболісти є одноклубниками по "Ромі".

Нагадаємо, дисциплінарний комітет Міжнародної федерації футболу (ФІФА) покарав Федерацію футболу Туреччини за поведінку вболівальників у трьох домашніх матчах відбору до чемпіонату світу 2018.