ua en ru

ФІФА рекомендувала виділити збірним Європи 16 місць на ЧС-2026

ФІФА рекомендувала виділити збірним Європи 16 місць на ЧС-2026 Фото: на турнірі в 2026 році вперше в історії буде виступати 48 збірних команд

Дані рекомендації будуть представлені на затвердження раді федерації

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) отримає 16 місць на чемпіонаті світу 2026 року. Про це сообщает прес-служба Міжнародної федерації футболу (ФІФА).

У четвер відбулося засідання бюро ради ФІФА, що складається з президента федерації і шести президентів конфедерацій, на якому були дані рекомендації по розподілу місць для футбольних конфедерацій на ЧС-2026 в новому форматі - за участю 48 країн.

Пропонується розподілити квоти між конфедераціями наступним чином: AFC (Азія) - 8 квот, CAF (Африка) - 9, КОНКАКАФ (Північна та Центральна Америка і країни Карибського басейну) - 6, КОНМЕБОЛ (Південна Америка) - 6, OFC (Океанія) - 1, УЄФА - 16. Дві путівки, що залишилися, будуть розіграні в плей-офф між шістьма збірними.

Збірна країни, яка прийме турнір, автоматично потрапляє на першість. Отримана їй путівка буде виключатися з квоти конфедерації, в яку вона входить.

Якщо чемпіонат світу відбувається у двох або декількох країнах, то рішення про автоматичне надання путівок збірним цих держав буде приймати рада ФІФА.

Ці рекомендації будуть представлені на затвердження раді ФІФА, найближче засідання якої пройде 9 травня у Манамі (Бахрейн).

Нагадаємо, рішення збільшити кількість учасників чемпіонату світу з 32 до 48 було прийнято радою ФІФА 10 січня.