ua en ru

ФІФА розслідує трансфер Погба в "Манчестер Юнайтед"

ФІФА розслідує трансфер Погба в "Манчестер Юнайтед" Фото: півзахисник "Манчестер Юнайтед" Поль Погба

Цей трансфер став найдорожчим в історії футболу

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) почала розслідування переходу півзахисника збірної Франції Поля Погба з італійського "Ювентуса" в англійський "Манчестер Юнайтед". Про це повідомляє агентство AFP.

Наголошується, що інформація про трансфер гравця була запрошена федерацією кілька тижнів тому, f розслідування було відкрито ще у вересні 2016 року.

Влітку 2016 року "Манчестер Юнайтед" заплатив "Ювентусу" 105 млн євро за перехід Погба, цей трансфер став найдорожчим в історії футболу.

За даними Mediapart, агент Погба Міно Райола, що займався цим трансфером, заробив на угоді 49 млн євро завдяки конфлікту інтересів - він представляв інтереси обох клубів і самого гравця. Зазначається, що в підсумку перехід Погба коштував МЮ 127 млн євро, з яких тільки 78 пішло "Ювентусу".

У нинішньому сезоні Погба в складі англійського клубу провів 48 матчів у різних турнірах, відзначившись сімома забитими м'ячами і п'ятьма результативними передачами.

Нагадаємо, апеляційний комітет Міжнародної федерації футболу (ФІФА) зняв чотирьохматчеву дискваліфікацію з нападника "Барселони" і збірної Аргентини Ліонеля Мессі за образу судді.