ua en ru

ФІФА назвала 10 найкрасивіших голів 2013 року

ФІФА опублікувала список претендентів на отримання нагороди імені Ференца Пушкаша за найкрасивіший гол року.

ФІФА опублікувала список претендентів на отримання нагороди імені Ференца Пушкаша за найкрасивіший гол року.

У число номінантів увійшли голи Златана Ібрагімовича, Неймара, Неманьї Матіча, Петера Анкерсена, Ліза де Ванья, Антоніо ді Натале, Панайотіса Коне, Даніеля Людуена, Луїза Несиба, і Хуана Олівейри.

Після першого етапу голосування, яке триватиме до 9 грудня, будуть обрані три номінанти на головний приз. Остаточний переможець буде обраний за підсумками другого етапу, який завершиться 13 січня. Віддати свій голос за улюблений гол кожен охочий може на офіційному сайті ФІФА.

Мабуть, одним із самих класних голів останніх років став м'яч Златана Ібрагімовича, який він забив 13 листопада 2013 року в матчі проти команди Англії. Перебуваючи біля кута штрафного майданчика, він вирішив пробити "бісіклетою", оскільки англійський воротар Джо Харт вийшов далеко з воріт. Вийшло вдало - м'яч опинився в сітці, і цей гол активно обговорюють досі.

У десятці опинився і гол Неймара, новачка "Барселони" - бразилець, правда, забив далеко не так витончено, як Ібрагімович. Сталося це 15 червня 2013 року, на Кубку Конфедерацій, у матчі Бразилія - Японія. Неймар відзначився гарматним пострілом з-за меж штрафного.

Антоніо Ді Натале зачарував укладачів рейтингу 7 квітня 2013 року. Футболіст "Удінезе" забив пристойний гол у ворота "К'єво". Отримавши м'яч від партнера, він в один дотик переправив м'яч у дальній кут.

Півзахисник "Бенфіки" Неманья Матіч у принциповій грі з "Порту", що відбулася 13 січня 2013 року, потужно вдарив по воротах з кута штрафного, зірвавши шквал оплесків - плескали, напевно, уболівальники обох команд.

У чемпіонаті Данії теж, трапляється, футболісти показують справжні чудеса. 10 серпня 2013 року гравець "Есб'єрга" Петер Анкерсен став знаменитим після голу у ворота "Орхуса". Прийнявши м'яч на груди, він з гострого кута послав "шкіряного" прямо в сітку. Як він не порвав її, залишається великою загадкою.

Гравець уругвайського клубу "Наутико" Хуан Мануель Олівейра 28 серпня 2013 року вразив ворота клубу "Спорт Ресіфе" в результаті відмінної перепасовки. Опинившись у штрафному, Олівейра потужно пробив. Варто сказати, що дуже красиво виглядає вся комбінація, а ось гол Олівейри вийшов досить буденним.

Дуже дивно виглядав гравець "Пачуки" Даніель Людуен, коли колупався з м'ячем у центрі поля. Але так він відволікав увагу голкіпера "Тигреса", який залишив ворота, за що і поплатився. Людуен зважився на удар з центру поля - і забив чудовий гол. Матч відбувся 27 липня 2013 року.

Шанувальники "Болоньї" будуть тримати кулаки за гол Панайотіса Коне, який 16 грудня 2012 року вколотив м'яч у ворота "Наполі". Після флангової передачі Коне сильно пробив у падінні - гол вийшов дуже красивим.

17 березня 2013 року футболістка "Ліона" Луїза Несиб пробила по воротах по-чоловічому - м'яч влетів у сітку "Сент-Етьєна" як після гарматного пострілу.

Нарешті, ще одним претендентом на приз Пушкаша стала футболістка "Блю Скай" Ліза де Ванья. 1 червня 2013 року, в матчі проти "Бостон Брейкерс", вона зважилася на "бисиклету". Побачивши її гол, Златан Ібрагімович міг би показати великий палець - вийшло приголомшливо!