ua en ru

ФІФА не покарає Саудівську Аравію за ігнорування хвилини мовчання

ФІФА не покарає Саудівську Аравію за ігнорування хвилини мовчання Фото: аравійці проігнорували хвилину мовчання (twitter.com/empireofthekop)

У федерації немає підстав для вжиття дисциплінарних заходів

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) не буде карати збірну Саудівської Аравії за ігнорування хвилини мовчання перед матчем відбіркового турніру ЧС-2018 проти Австралії (2:3). Про це повідомляє журналіст Daily Telegraph Бен Рамсби.

Перед зустріччю гравців попросили вшанувати пам'ять жертв теракту в Лондоні, серед яких були і два австралійця. Аравийцы в цей час почали демонстративно розминатися. На думку ФІФА, підстави для вжиття дисциплінарних заходів щодо збірної просто немає.

Зазначимо, Федерація футболу Саудівської Аравії принесла вибачення за поведінку гравців. "Федерація глибоко шкодує і приносить щирі вибачення за проступок деяких членів збірної. Гравці не хотіли проявити неповагу, образити пам'ять жертв або викликати невдоволення їх сімей, друзів, а також усіх тих, хто постраждав від страшної трагедії. Федерація футболу Саудівської Аравії засуджує всі акти тероризму і екстремізму, а також висловлює свої щирі співчуття сім'ям жертв, уряду і народу Сполученого Королівства", - йдеться в заяві.

Саудівська Аравія і Австралія з 16 очками ділять друге-третє місце в групі В, але у аравійців перевагу за рахунок кращої різниці м'ячів.

Нагадаємо, проведення чемпіонату світу з футболу 2022 року в Катарі виявилося під загрозою із-за розриву дипломатичних відносин і блокування кордонів між Дохою і сусідніми країнами.