ua en ru

ФІФА та УЄФА підтримують не Г.Суркіса, а принцип невтручання влади у справи футболу, - експерт

Головне в скандалі довкола президентства Григорія Суркіса у національній Федерації футболу - не особистість голови ФФУ, а те, що ФІФА та УЄФА бентежить насамперед порушення елементарних правил з боку України. Таку думку висловив головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков, передає Deutsche Welle.

«ФІФА і УЄФА підтримують не Суркіса. Вони підтримують принцип, що державна влада не може втручатися у справи футболу. Влада і представники бізнесу, які за нею стоять, не чекали такої жорсткої реакції від УЄФА і ФІФА», - каже експерт.

А.Франков вважає, що УЄФА не позбавить Україну права проводити «Євро-2012», однак імідж країни від подібних скандалів страждає, й інвестори дедалі частіше замислюються про доцільність своїх капіталовкладень в об'єкти до «Євро-2012».

Відзначимо, що Україна має чотири дні, аби владнати скандал До 4 лютого ФФУ має остаточно підтвердити, що члени федерації припинили будь-яку діяльність, спрямовану на організацію виборів нового керівництва ФФУ до закінчення терміну повноважень Суркіса в 2012 році. Якщо вимога не буде виконана, то надзвичайний комітет ФІФА може призупинити членство Федерації футболу України в цій міжнародній організації і позбавити права приймати «Євро-2012».