ua en ru

ФІФА анулювала результати восьми матчів відбору на ЧС-2018

ФІФА анулювала результати восьми матчів відбору на ЧС-2018 Фото: збірна Нігерії (twitter.com/caf_online)

Збірій Нігерії зараховано технічну поразку

Результат матчу відбіркового турніру чемпіонату світу-2018 між збірними Нігерії та Алжиру анульований, нігерійцям присуджено технічну поразку з рахунком 0:3. Про це повідомляється на офіційному сайті ФІФА.

Зустріч між командами пройшла 10 листопада на полі збірної Алжиру і завершилася з рахунком 1:1. Таке рішення пов'язане через участь в поєдинку дискваліфікованого захисника Абдуллахі Шеху. Також Федерація футболу Нігерії заплатить штраф в 6 тисяч швейцарських франків.

Зазначимо, що це рішення не вплинуло на стан у турнірній таблиці - Нігерія до того моменту вже гарантувала собі участь в мундіалі. Суперниками африканської команди на чемпіонаті світу будуть Хорватія, Ісландія і Аргентина.

Крім того, дисциплінарний комітет ФІФА оштрафував федерацію Східного Тимору на 70 тисяч швейцарських франків і анулював результати семи матчів національної команди в кваліфікації ЧС-2018 за участь в іграх в цілому дев'яти гравців, неприйнятних за національністю. Збірна Східного Тимору пробитися на мундіаль не зуміла.

Анульовані поєдинки Східного Тимору:

Малайзія - Східний Тимор (1:1)
Східний Тимор - ОАЕ (0:1)
Саудівська Аравія - Східний Тимор (7:0)
Східний Тимор - Палестина (1:1)
Східний Тимор - Малайзія (0:1)
ОАЕ - Східний Тимор (8:0)
Східний Тимор - Саудівська Аравія (0:10)
Палестина - Східний Тимор (7:0)

Нагадаємо, дисциплінарний комітет ФІФА дискваліфікувала на один рік нападника збірної Перу Хосе Паоло Герреро через позитивну допінг-проби на кокаїн. Він пропустить ЧС-2018.