ua en ru

Капітан збірної Перу дискваліфікований на рік і пропустить ЧС-2018

Капітан збірної Перу дискваліфікований на рік і пропустить ЧС-2018 Фото: Хосе Паоло Герреро (twitter.com/SeleccionPeru)

Допінг-тест гравця показав позитивний результат на метаболіт кокаїну

Дисциплінарний комітет Міжнародної федерації футболу (ФІФА) дискваліфікувала на один рік нападника збірної Перу Хосе Паоло Герреро через позитивну допінг-проби на кокаїн. Про це повідомляється на офіційному сайті організації.

Дискваліфікація 33-річного Герреро, який є найкращим бомбардиром в історії збірної Перу і її капітаном, буде відраховуватися з 3 листопада 2017 року.

Відповідно до правил ФІФА, покарання поширюється, зокрема, на всі види матчів, в тому числі внутрішні змагання, міжнародні та товариські зустрічі. Таким чином, футболіст пропустить чемпіонат світу 2018 року.

Герреро здав 5 жовтня після матчу відбіркового етапу чемпіонату світу-2018 з командою Аргентини допінг-тест, який показав позитивний результат на метаболіт кокаїну.

Збірна Перу, яка пробилися на мундіаль вперше з 1982 року, за підсумками жеребкування групового етапу чемпіонату світу-2018 зіграє з командами Франції, Данії та Австралії.

Нагадаємо, у Перу вирішили відкликати законопроект через який Міжнародна федерація футболу (ФІФА) могла усунути національну команду цієї країни від чемпіонату світу 2018 року.