ua en ru

Фідель Кастро знаходиться в критичному стані після інсульту, - неофіційні дані

Фідель Кастро знаходиться в критичному стані після перенесеного інсульту, повідомили сьогодні венесуельські медики місцевим ЗМІ. Після крововиливу в мозок у Кастро виникли складнощі при споживанні їжі, розпізнаванні людей і здатності вести бесіду, передає телеканал Fox News. За словами лікарів, Кастро нікого не впізнає.

ЗМІ вже неодноразово писали про серйозні проблеми зі здоров'ям Кастро. Також з'являлися повідомлення про те, що він нібито помер.

13 серпня на Кубі відзначили 86-річчя політика. У державних засобах масової інформації звучали вітальні послання, однак публічного виступу самого винуватця торжества не відбулося.

Останній раз латиноамериканський політик звертався до кубинців в липні, опублікувавши в газеті Escambray колонку "Роздуми". Останній раз Кастро бачили на публіці в березень 2012 р.

Кастро пішов у відставку в 2006 р., після цього пост глави держави займає його брат Рауль. У 2008 р. Кастро відмовився від високих державних постів, з тих пір рідко з'являється на людях і веде колонку в газеті Escambray.

Читайте також: Президенту Колумбії успішно видалили злоякісне новоутворення