ua en ru

Концерн Fiat став мажоритарним акціонером Chrysler

Італійський автомобілебудівний концерн Fiat SpA викупив частки урядів США і Канади в американській компанії Chrysler Group LLC. Таким чином, Fiat став найбільшим акціонером Chrysler, говориться в опублікованому сьогодні повідомленні американського концерну, передає РБК.

Відповідно до прес-релізу Chrysler, італійський концерн заплатив 500 млн дол. за частку американського уряду, що становила близько 6%. Крім того, в рамках окремої угоди, Fiat також придбав 1,5% акцій концерну, що належать уряду Канади, за 125 млн дол. За підсумками операції частка Fiat в американській компанії становить 55,3%.

Fiat 12 квітня 2011 р. збільшив частку в Chrysler Group LLC з 25% до 30%. Збільшення частки Fiat в акціонерному капіталі Chrysler було результатом досягнення американською компанією другого з трьох цільових орієнтирів, обговорених у партнерських угодах між автоконцернами. Fiat автоматично збільшив частку на 5% після того, як Chrysler досяг накопиченої після свого банкрутства виручки від продажів за межами Північної Америки в 1,5 млрд дол., а також уклав дилерську угоду, за якою Fiat буде продавати ряд моделей Chrysler у Бразилії та Євросоюзі, у тому числі під торговою маркою Fiat Group Automobiles.

Fiat отримав початкові 20% і управлінський контроль в Chrysler в 2009 р., після того як американська компанія пройшла процедуру банкрутства. На початку 2011 р. італійський автовиробник збільшив частку в Chrysler до 25%.