ua en ru

FIAT розділиться на дві окремі компанії

Акціонери італійської промислової групи FIAT на позачергових зборах підтримали плани її поділу на дві окремі компанії, яке завершиться до 1 січня 2011 р., передає радіо "Свобода".
В одній з них буде зосереджено виробництво легкових автомобілів, що включає моделі FIAT, Alfa Romeo, Lancia, Ferrari і Maserati, а також моделі партнера по бізнесу - американської компанії Chrysler, 20% акцій якої FIAT придбала в червні минулого року з можливістю розширення своєї частки до 51%.
Цей альянс нинішній глава FIAT Серджо Маркіоне, за його словами, має намір перетворити протягом найближчих трьох років у одного з найбільших автовиробників світу.
Друга компанія, яка буде називатися FIAT Industrial, об'єднає виробництво вантажних автомобілів Iveco, сільськогосподарської та будівельної техніки під марками Case і New Holland, а також двигунів і ряду комплектуючих для автомобілів, морських суден, поряд з генераторами електроенергії.
FIAT створювалася 111 років тому саме як автомобільна компанія, яка згодом перетворилася в один з найбільших промислових концернів Європи.