ua en ru

Fiat доведе свою частку в американському Chrysler до 52% до червня 2011 р

Італійський автоконцерн Fiat має намір викупити пакет акцій Chrysler в уряду США, довівши свою частку в американському автовиробнику до червня 2011 р. до 52%, повідомляє РБК з посиланням на Reuters. "Напередодні Fiat повідомив Міністерство фінансів країни про те, що використовує опціон на покупку акцій Chrysler", - йдеться в повідомленні. Вартість угоди буде обговорюватися протягом 10 робочих днів. Якщо угода не буде досягнуто, Fiat заплатить за акції ціну, визначену інвестиційними банками, призначеними обома сторонами. Після покупки цих активів Fiat стане власником контрольного пакету Chrysler.
На даний момент Fiat володіє 46% Chrysler. Після часткового погашення боргів американської компанії у розмірі 7,6 млрд долл. в уряді США залишилося 6,6% акцій Chrysler, а в канадського - 1,7%. Другий за розміром пакет акцій компанії (40%) належить американському профспілці автомобільних робочих UAW.
Нагадаємо, що 12 квітня Fiat збільшив частку в Chrysler Group LLC з 25% до 30%. Збільшення частки Fiat в акціонерному капіталі Chrysler було результатом досягнення американською компанією другого з трьох цільових орієнтирів, обговорених у партнерських угодах між автоконцернами. Fiat автоматично збільшив частку на 5% після того, як Chrysler досяг накопиченої після свого банкрутства виручки від продажів за межами Північної Америки в 1,5 млрд долл., а також уклав дилерську угоду, за якою Fiat буде продавати ряд моделей Chrysler у Бразилії та Євросоюзі, у тому числі під торговою маркою Fiat Group Automobiles.