ua en ru

Fiat Chrysler відкликає майже 900 тис. автомобілів по всьому світу

Fiat Chrysler відкликає майже 900 тис. автомобілів по всьому світу Фото (Associated Press): Fiat Chrysler

Влада США вважає, що Fiat Chrysler у своїй звітності занижує дані про кількість повідомлень щодо смертей і травм

Автоконцерн Fiat Chrysler відкликає 894 тис. позашляховиків Jeep, Dodge і Fiat по всьому світу через проблеми з антиблокувальною системою гальм і подушками безпеки. Про це з посиланням на заяву компанії повідомляє Associated Press.

Як зазначається, спочатку буде відкликано 542 тис. Dodge Journeys і Fiat Freemonts 2012-2015 років випуску.

Причиною неполадок стало те, що в модулі ABS може накопичуватися волога, що, своєю чергою, може призвести до відключення антиблокувальної системи та електронної системи безпеки.

Також буде відкликано 352 тис. джипів Grand Cherokees і Libertys 2003-2004 років випуску. У них були несправні подушки безпеки, які спрацьовували без причини. У результаті таких інцидентів постраждали семеро людей.

Наприкінці вересня глава американської Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США Марк Роузкайнд повідомив, що Fiat Chrysler у своїй звітності занижує дані щодо кількості повідомлень про смерті і травми.

У серпні стало відомо, що автовиробник відкликає 85,816 тис. седанів Chrysler по всьому світу через виявлені неполадки з електронікою. У липні автоконцерн також викликав невдоволення наглядового відомства - регулятор звинуватив виробника в тому, що той неякісно ремонтував відкликані ним автомобілі і не попереджав водіїв про наявні в машинах дефекти. Fiat було оштрафовано на 105 млн дол.

Нагадаємо, у вересні минулого року Chrysler Group заявила про відкликання понад 231 тис. позашляховиків по всьому світу через проблеми з бензонасосом, унаслідок яких автомобілі можуть глухнути або відмовлятися заводитися.